Skip links

Reinigen. Een must! Maar waarom?

Waarom moet je je huid nou eigenlijk reinigen? En reinig jij je huid iedere dag? Het is me daar toch een potje belangrijk! Ik leg je uit waarom.

Een schone en gereinigde gezichtshuid ziet er gezond en stralend uit. Maar het allerbelangrijkste, het stelt je huid open voor de prachtige crème die je daarna aan gaat brengen. Reinig je je huid niet en breng je de kostbare crème aan op je ongereinigde huid, is het zonde van je verzorging. De crème krijgt namelijk niet de kans in de huid te dringen.

De huid verzamelt gedurende de dag van alles. Denk aan vuil van luchtverontreiniging, vuil van je aangebrachte make-up, vettigheid van je zonnebrand en ga zo maar even door. Dit alles in combinatie met de ophoping van je eigen huidcellen zorgt dat voor een laagje op de huid die gereinigd moet worden. Vergelijk het eens met je bril, mits je brildragend bent. Stel je maakt hem in de ochtend blinkend schoon, ziet ie er dan aan het eind van de dag er nog zo uit? Nee, die bril is vies en heeft vlekjes, spikkeltjes en vuiligheidjes. Alles wat je op de bril ziet zit ook minimaal op je huid.

Water lost geen vetten op, dus je gezicht reinigen met water heeft totaal geen nut. Het voelt wel lekker maar haalt verder niets uit. Gebruik iedere avond een cleanser in de vorm van een milk, een gel, een schuim of een crème. Ben je make-up dragend? Dan reinig je altijd twee keer. Neem het reinigingsproduct van je gezicht af met een vochtige washand of compresdoek o.i.d. en klaar is kees. Het kan goed zijn dat je het fijn vind om na te reinigen met een lotion of micelle water, dit mag altijd! Bij sommige producten is het zelfs sterk aan te bevelen.

‘s Ochtens reinig je je huid op dezelfde manier, 1 keer is nu voldoende ;).

Van Declaré heeft Beautyvette een reinigingsmilk, lotion, micelle water, reinigingsgel, reinigingsbalm en reinigingspoeder. Van ZAO heb ik ook verschillende reinigers voor het gezicht en de ogen voor als je voorkeur uitgaat naar natuurlijke producten.

Want een gezonde huid geeft een lach op je gezicht toch?

Vraag me om advies als je dat nodig hebt. Ik help je graag.

Lieve groet,

Yvette

Leave a comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.